TuomasKuoppala

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmisoikeudet

Islam tarvitsee uskonpuhdistusta ja vastuunkantoa

Jos ihmiset haluaisivat totalitarismia, huntupakkoa ja naisten alistamista, olisi Saudeihin lähtenyt ihmisiä jo joukolla. Suunta onkin toiseen suuntaan - kuten Yle Areenassa nähtävä dokumentti "Ulkolinja: Saudinaisten pako" osoittaa - yhteiskuntiin, jossa kunnioitetaan demokratiaa, yksilönvapautta, sekularismia ja tasa-arvoa.

Mitä edustaa superjahdin omistaja ja sen kotimaa?

Oikeata tiedonvälitystä olisi se, että kun media esittelee valtavia luxusjahteja Suomen satamassa, niin se olisi oiva tilaisuus tuoda esille sen omistajan kotimaan ihmisoikeustilanne, jolloin lukijat voisivat päätellä, että minkälaista vallankäyttöä se luxusjahti edustaa. 

Suomalaisille lienee tärkeämpää demokratia ja ihmisoikeudet toisissa maissa kuin ”Superjahdit” Suomen satamassa?

Meidassa voisi olla superjahdin pituuden ja henkilökunnan määrän lisäksi tietoja ja kuvia jahdin kotimaasta:

Suomi ja oikeusvaltion periaatteet

Meille on hiljattain kerrottu, että Suomessa eivät toteudu oikeusvaltion periaatteet, koska maassa ei ole valtiosääntötuomioistuinta. Jos tämä olisi totta, Eurooppa voitaisiin jakaa siis oikeusvaltioihin, joilla on valtiosääntötuomioistuin ja vääryysvaltioihin, joilla sellaista ei ole. Yksinkertaista, suorastaan nerokasta!

Suomi ei ole oikeusvaltio

Jäikö joillekin vielä epäselväksi, mikä valtio Suomi on? Ei ainakaan oikeusvaltio, se on päivänselvää! Oikeusvaltiossa ihmiset saavat oikeutta ja vääriä päätöksiä tehneet virkamiehet pannaan viralta ja velvoitetaan korvaamaan kansalaisille aiheuttamansa vahingot. Suomessa tulospalkkaiset virkamiehet tahkovat rahaa itselleen ja tekevät tulospalkkioiden siivittäminä päätöksiä, jotka eivät perustu lainsäädäntöön lainkaan ja ovat siten ristiriidassa perustuslain kanssa. Kukaan ei kuitenkaan puutu näihin laittomiin päätöksiin, eikä niitä oikaista, olivat ne sitten kuinka vääriä tahansa.

Hatšaturjanin sisaruksille vaaditaan vapautta

Venäjällä lievennettiin ensikertalaisten rangaistuksia perheväkivallasta helmikuussa 2017, minkä seurauksena sukupuolittunutta väkivaltaa vastaan on toimittu entistä ponnekkaammin. Tänä vuonna on kampanjoitu erityisesti Hatšaturjanin siskosten puolesta, jotka tappoivat isänsä viime vuoden heinäkuussa 17-, 18- ja 19 -vuotiaina.

Hihat ylös ja töihin, Husu!

Husu, sinä monikulttuurisuuden puolesta puhuja ja demokratian puolustaja. Upeita arvoja, joita kannattaa puolustaa ja joiden puolesta puhua. Ihmiset ovat demokratiassa tasa-arvoisia. Suomessa lapset, naiset ja miehet ovat tasa-arvoisia. Kaikille kuuluu ihmisoikeudet. Myös oikeus kehon koskemattomuuteen ja elämään ilman väkivaltaa.

KELA nujertaa ja syrjii vähäosaisia kuukaudesta toiseen

KELA syrjii kahta tuttavaani kuukaudesta toiseen.

 

Molemmille kuuluu toimeentulotuki, mutta viisaat virkamiehet päättävät jatkuvasti, että tuttavani tulevat toimeen 700 euron tuella. Vuokra on 700 euroa, jolloin lääkkeisiin ja kaikkeen muuhun elämiseen jää 0 euroa.

 

Tuttavani eivät sairauksiensa vuoksi pysty valittamaan tästä,  ja toinen on harkinnut prostituutiota, vielä kun on jotain mahkuja siihen.

 

Miksi tällainen on mahdollista Suomessa 2019?

 

Erkki J. Anttila

TkT, KTM

Suomi - Huumesota on huumeiden käyttäjiä vastaan kohdistunut

Kyllä Suomi on osallisena huumeiden vastaisessa sodassa. Oikeasti sota on kääntynyt käyttäjiä kohtaan. Niin kauan kun Suomessa rangaistaan huumeiden käytöstä, niin voi sanoa Suomen käyvän sotaa kansalaisiaan vastaan.

Kun käyttää huumeita ainut uhri on oma keho ja mieli, toki kaikki huumeet eivät todellakaan tuhoa kehoa tai mieltä. Toki tähän liittyy mitä käyttää ja kuinka paljon.

Oikeasti suurin osa huumeista ei ole valtiolle mikään uhka, ei edes kansanterveydelle mikäli niitä saisi laillisia väyliä pitkin.

Esim.

-kannabiskahvilat,klubit

Ihmisoikeudet eivät kulu käytössä

Perusuomalaisten varakansanedustaja Arto Luukkanen kirjoittaa Puheenvuorossa otsikolla ”Antti Rinne koheltaa Holissa!” ja irvailee: ”Maan pääuutinen on se, että Suomen pääministeri Antti Rinne (dem), ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr), sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (dem.) ovat olleet Al-Holin leirin puitteilta miettimässä miten ISIS-naisia voitaisiin auttaa ja tuoda valtion varoilla Suomeen.” Luukkanen kutsuu tätä &rdqu

Laillisuusperusta ja määräenemmistö - Ehdottomuuksien kehto

Eikö ole vain luontaista myös odottaa, että avuton ihmisenalku vanhempien käsissä, on taipuvainen myös myöhemmin elämässä uskomaan johtajaan, joka tietää paremmin sinun parastasi, ja kuulee jokaisen parkuvan hätähuudon?

Hyvin nopeasti tästä lähtökohdasta tulee yksipuolisen tiedon syöttötuoli, jossa on mahdotonta nähdä maailmaa toisin, kuin syöttäjänsä käsistä. Kuin kissa, joka lamaantuu heti nostettaessa niskasta, niin myös aikuinen mieluummin seuraa johtajaansa, kuin pysähtyisi miettimään laillisuusperustaa hallinnon toimille.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä