TuomasKuoppala

Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskunta

Kansanedustajan talousosaaminen?

Kansanedustaja Suna Kymäläinen (SDP) on saanut tänä vuonna jo kymmenen yksipuolista velkomustuomiota yhteisvastuullisesti puolinsa kanssa. Viimeisin niistä on heinäkuulta, 31000 €. Suna Kymäläinen on kolmannen kauden kansanedustaja  Kaakkois-Suomen vaalipiiristä.

Seitsemän vuotta puhetta nollaseiskasta

Eduskunta puhuu ja puhuu, mutta tulosta ei synny. Mutta annas olla kun joku vero pitää korottaa se tapahtuu hetkessä tai peltipoliisien lisätilaukset, niistä ei edes hiiskuta.

Jo ainakin seitsemän vuotta on hoitajamitoitus ollut tapetilla.

http://jenni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/114310-07-hoitajaa-ja-lappu-luukulle

Tilanne on toivoton, eli olemme äänestäneetkin tässä välillä, mutta mitään ei tapahdu, puhe vain jatkuu, vaikka ajatus on jo katkennut vuosia sitten.

Mikään ei rauhoita liikennettä niin hyvin kuin elävä poliisimies tai -nainen

Kesän aikana on esitelty innolla, miten teiden varsille saadaan uusia peltipoliiseja. Osa poliiseista tuntuu olevan uusista peltisistä kavereistaan niin innoissaan, että uutisoinnitkin ovat menneet minusta täysin sivuraiteille. Todellinen ongelma mihin pitäisi puuttua on jäänyt näin pienten ylinopeuksien ja passikuvantarkkojen kameratolppakuvien pimentoon. Nykyisen hallituksen tavoitteena onkin pystyttää kautensa aikana vuoteen 2023 mennessä Suomeen yhteensä 500 uudenteknologian peltipoliisia. Tänä vuonna tavoitellaankin jo 70 miljoonaa euroa valtionkassaan peltipoliisituloja.

Viisastelua katsomon puolelta

Kyllä se on ehdottomasti niin, että ne parhaat pelaajat löytyvät katsomosta. Sieltä kun voi laukoa melkein mitä vaan ilman vastuuta mistään. Niinpä minäkin ryhdyn tässä hetkeksi viisastelemaan. Ja poistun sitten puun taakse piiloon...sitä ennen avaan näkemyksiäni.

Kokoomuksen on kuljettava tasa-arvon kärkijoukossa – änkyröistä huolimatta

Mielensäpahoittajat kerääntyivät viikon alussa haukkumaan kokoomuksen kannanottoa Pride-viikon puolesta. Nämä taantuneet änkyrät julistivat kokoomuksen arvopohjan muuttuneen perinpohjaisesti. Pettymys oli osalle kommentoijista ja jopa puolueen jäsenistä niin suuri, että he vannoivat heittävänsä puolueen ansiomerkin roskiin ja eroavansa puolueesta. Minulla on vain yksi viesti näille henkilöille: tervemenoa.

Hoitajamitoitus heti - mieletön draivi, usko ja hyvä tahto eivät riitä

Mieletön draivi, usko, hyvä tahto, toiveet ja siirtymäajat- kuvasivat vasemmistoliiton uudet ministerit lääkärille pääsyn parantamiseen ja hoitajamitoituksen nostoon liittyvien asioiden kuntoon saattamiseen liittyviä tuntemuksiaan Iltalehdessä (Uusi ministerikaksikko joutuu ratkomaan hoitajapulaa - Sarkkinen tyrmää filippiiniläisten rekrytointihankkeen: ”En usko, että täytyy haalia” 6.6.2019).

Vaalit ovat ohi - työ jatkuu

 

Perussuomalaiset menestyivät puheenjohtaja Jussi Halla-ahon johdolla molemmissa kevään vaaleissa erittäin hyvin.  Kesäkuun 2017 tapahtumat antoivat aiheen odottaa puolueelle todella heikkoja tuloksia. Vielä puoli vuotta ennen eduskuntavaaleja tältä näyttikin gallupien mukaan.

 

Eduskunnan voimasuhteet eurovaalituloksella mitattuna

Ei osunut missään silmiin, niin laskeskelinpa itse eduskunnalle uudet voimasuhteet sen perusteella, että miten puolueet saivat eilen ääniä vaalipiireissä. Lähteenä käytin YLEn tulospalvelua.

 

Tässä toki sotkee vähän se, että eurovaaleissa vaalipiirinä oli koko maa ja eduskuntavaaleissa 13 vaalipiiriä. Eipä tällä laskelmalla kuitenkaan päästä jakamaan uusiksi paikkoja eduskuntaan, niin samahan tuo.

 

Poliitikko Lohelan urakehitys

Toimittaja Timo Haapala kynäilee Setä Arkadian roolissa tällä kertaa Maria Lohelan urakehityksestä politiikassa. Onhan se poikkeava, täytyy myöntää. Äänestäjien tuella eduskuntaan, sitten puhemieheksi josta sitten ministerikiimaisten poliitikkotovereiden (siniset)  toimien ansiosta potkut. Ilman puoluehajaannusta Lohela olisi varmaan saanut pitää paikkansa koko nelivuotiskauden.

Tulevan eduskunnan salkunkantajat

Antti Rinne ilmoitti eilen rakentavan hallituksen SDP, Keskustan, Vihreiden, Vasemmistoliiton sekä RKP kanssa. Hallitus on keskustavasemmistolainen, mikä tulee näkymään politiikassa, kun Kokoomus on pitkästä aikaa oppositiossa. Hallituksen kokoonpanoa on jo kauhistelut oikeiston keskuudessa, vaikka yhtään päätöstä tai linjausta ei ole tehty, todennäköisesti kuitenkin vältymme Kreikan tieltä tai heinäsirkoilta. Alustava ministeripaikat jakaantuisivat seuraavasti. SDP 7, Keskustalle 5, Vihreille 3, Vasemmistoliitolle 2, RKPlle 1. RKP mahdollinen  toinen ministeri olisi SDPltä pois.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä