TuomasKuoppala

Kokoomuksen on kuljettava tasa-arvon kärkijoukossa – änkyröistä huolimatta

Mielensäpahoittajat kerääntyivät viikon alussa haukkumaan kokoomuksen kannanottoa Pride-viikon puolesta. Nämä taantuneet änkyrät julistivat kokoomuksen arvopohjan muuttuneen perinpohjaisesti. Pettymys oli osalle kommentoijista ja jopa puolueen jäsenistä niin suuri, että he vannoivat heittävänsä puolueen ansiomerkin roskiin ja eroavansa puolueesta. Minulla on vain yksi viesti näille henkilöille: tervemenoa.

Näiden ahdasmielisten kommentoijien olisi hyvä muistaa, että tasa-arvo ja yhdenvertaisuus eivät ole keneltäkään pois. Kokoomuksen arvopohja rakentuu yksiselitteisesti ihmisoikeuksien päälle. Puolue ajaa tasa-arvoa ja ihmisten itsemääräämisoikeutta, joka on tunnustettu puolueen periaateohjelmassa jokaiselle kuuluvaan ihmiselämän arvokkuuteen. Sivistyspuolueen jäsenten on kyettävä ymmärtämään erilaisten tarinoiden ja elämänvalintojen rikkaus.

Mikäli tämä linjaus ei säikäyttänyt tarpeeksi, niin todettakoon samaan hengenvetoon, että kokoomus ajaa translain uudistamista.

Nykymuotoinen lakimme on saanut toistuvasti kritiikkiä ihmisoikeusjärjestöiltä ja Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutetulta. Muut Pohjoismaat ovat ehtineet jo päivittämään lakinsa tähän päivään. Suomessa sen sijaan sukupuolen muuttaminen vaatii lain mukaan lisääntymiskyvyttömyyttä eli sterilisaatiota. Hidastelumme muutoksen tiellä on itsemääräämisoikeuden irvikuva. Hidastelumme sotii niin transihmisten ihmisoikeuksia että itsemääräämisoikeutta vastaan.

Translain uudistaminen oli aikoinaan yksi keskeisistä esityksistä kansalaisaloitteessa, joka ajoi tasa-arvoista avioliittolakia Suomeen. Rinteen hallitus on kyllä luvannut uudistaa translain, mutta ihmisoikeusjärjestöt pelkäävät uudistuksen jäävän marssin puoliväliin. Esimerkiksi juuri Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Aaro Horsma totesi, ettei hallituksen ajama uudistus ole riittävä. Puolueista vain kokoomus, vihreät ja vasemmistoliitto olisivat valmiimpia toteuttamaan kunnianhimoisen uudistuksen.

Ihmisoikeuksien edistämisen ei pitäisi katsoa puoluekirjaa. Minun tuntemani kokoomus on avoin ja suvaitsevainen puolue, joka on uskaltanut ja uskaltaa marssia edelläkävijöiden joukossa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Aika syrjivää haukkua änkyräksi erimieltä olijoita . Eikö pride ollut syrjintää vastaan ..?

Ja riittääkö pride porukalta ääniä kaikille myötäilijöille ..?

Arvioisin poliittiselta sihteeriltä tökeröksi tälläistä ulostuloa .

Vai onko ihan kaikki kokoomuslaiset tätä mieltä tyyliin jotta josset osallistu prideen , häivy puolueesta !! ..?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kokoomuksen olisi hyvä päättää, että oletteko edistystä ajava puolue vai annatteko äänen konservatiivisille ja edistysvastaisille ihmisille. Nyt yritätte tehdä molempia ja se syö uskottavuuttanne kummaltakin laidalta.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

"Sivistyspuolueen jäsenten on kyettävä ymmärtämään erilaisten tarinoiden ja elämänvalintojen rikkaus."

Jossei vaan pysty niin silloin ei saa ilmeisesti edes äänestää kokoomusta .

Ok. Asia selvä .

Tässähän blogis puoluesihteeri ei itse ymmärrä erilaisia ihmis tarinoita joista omamielipide yksilöillä johonkin asiaan muodostuu .

Kannattaako tehdän vedenjakajaksi tälläistä puolueelle.. vaikka jos omahurmos olisikin prideen näköjään vahva .

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Aunio, kyllä kannattaa. On hyvä, että kannattajat ymmärtävät, mihin puolueessa pyritään.

Kokoomusta saa kyllä äänestää jokainen, mutta Kokoomuksen jäseniltä edellytetään arvojen sisäistämistä. On turhaa mellastaa toiminnasta, joka on puolueen linjan mukaista.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kokoomus yrittää näköjään mennä Vihreiden apajille tässäkin asiassa?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Prideä tarvitaan jatkossakin, jos nämä räkyttelijät vastustavat sitä, mitä se Pride alunperin on tarkoitettukin poistamaan ennakkoluulot ja vapauttamaan ihmiset sieltä kaapeista eikä aiheuttaa mielipahaa ja enemmän itsemurhia?

Näin tämä Pride esittäytyy minulle eikä minulla ole tarvetta lähteä huiveilemaan ellei joku minua kutsu sinne osallistumaan mukaan, jonka takia ottaisin kantaa.

Toistaiseksi kukaan ei ole tarvinnut minua, niin en sinne lähde mutta Pride-kulkuetta arvostan, se poistaa ne epäkohdat yhteiskunnassamme.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hienoa, että kykypuolue asettuu heikoimman puolelle. Suvaitsevaisuudesta kasvaa suuri sydän.

Itse näen, että konservatiivien ääntä on hyvä vaimentaa. Tarvitsemme laajaa uudistusta translain osalle. Kokoomuksella on järki ja tunne kohdallaan. Ikävä vain, että Keskusta on hallituksessa ja vesittää tämän hankkeen.

Mika Hynynen

"Hienoa, että kykypuolue asettuu heikoimman puolelle."

Tämä lause särähti niin pahasti korvaan, että oli ihan pakko kommentoida. Kai Niemeläinen, kuinka seksuaalivähemmistöön kuuluva muka on heikompi, kuin seksuaalienemmistöön kuuluva? Tuohan on asenteellista ja syrjivää vähättelyä. Vähän sama, kuin naisiin yhä yleisesti suhtauduttaisiin "heikompana astiana" tms. Aiukinen, täysivaltainen ihminen on tasan yhtä vahva, kuin hänen käytöksensä ja tekonsa antavat ymmärtää. Petipuuhat olkoot jokaisen parin oma asia.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kokoomus hakee nyt ääniä Perussuomalaisilta, joka on kannatusmittausten kärjessä. Tosin Orpon yritys on nyt todennäköisesti laiton.

"Orpo kalastelee ISIS-vaimojen avulla ääniä PS:ltä"

 http://jormanordlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277742-orpo-kalastelee-isis-vaimojen-avulla-aania-perussuomalaisilta

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kokoomus toimii monella rintamalla. Tässä plokissa kalastellaan ääniä Vihreiltä. Toisaalta sitten Orpo toimii omalla tavallaan...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Puolue yrittää useammalla hevosella. Katsotaas minkä hevosen hylkää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Rinnekin menee Pride-marssille. Mieluummin näen kyllä pääministerin Pride-marssilla kuin ulkoministerin aborttimarssilla. Nykyisen ulkoministerin suhteen ei tätä pelkoa liene.

Toimituksen poiminnat